Nyt fra Bestyrelsen

Af Eva Max Andersen

Det er vist ved at være på høje tid med lidt information fra bestyrelsen. Det har været en dejlig lang og varm sommer måske lidt for varm og tør til os havemennesker. Men nu går den på hæld, nætterne bliver kolde og heldigvis titter små grønne blade frem igen, der hvor det før så lidt halvdødt ud.

Personligt holder jeg af efterårets ro og langsommelighed en tid til at sidde derude og lægge planer, men nu er det alligevel tid til nyhedsbrev.

Ny bestyrelse
I foråret fik vi ny bestyrelse til årets generalforsamling. Trine Fredsøe og Eulàlia Martí trådte ud, tak til dem for det år de var med, og ind kom Jozef Blockxx og Dorte Fløjgaard. Stort velkommen til Jozef og Dorte. Vi holdt det konstituerende i juni i Sandmosen 38 hos Jozef i Thy. Hvor vi fik lov at se hans han utrolig flotte og veldrevne permakultur marketgarden. Sandmosen er et meget inspirerende sted, med mange flotte og gennemførte permakultur-løsninger. Det var en lærerig fornøjelse at besøge Jozef og hans søde hustru, som sørgede for lækker forplejning til os.

Efter konstitueringen ser vi ud som følger:

  • Victoria Schou Haabegaard, sekretær og medlem af dattergruppen PR & Kommunikation, Økonomi og Internationale samarbejder
  • David Pedersen, kasser og medlem af dattergruppen for Økonomi
  • Jette Hye Jin Mortensen, medlem af dattergruppen for PR & Kommunikation og People Care/Sociokrati
  • Pernille Cauchi, medlem af dattergruppen for LAND centre
  • Dorte Fløjgaard, medlem af dattergruppen for Events
  • Jozef Blockx – medlem af dattergruppe for internationalt samarbejde
  • Eva Max Andersen, medlem af dattergruppen for PR & Kommunikation
  • Cathrine Dolleris, suppleant og medlem af dattergruppen for økonomi og Uddannelse
  • Christian Lykou, suppleant og medlem af dattergruppen for Uddannelse

Herudover er der en række aktive medlemmer i de forskellige dattergrupper, hvilket er afgørende for at vi kan gennemføre det ting, vi gerne vil. Jo flere vi er om at løfte, des mere overskueligt bliver opgaverne. Har du lyst til at være aktiv i en dattergruppe, så kontakt os endelig, eneste krav er at du er medlem af foreningen. Skriv til kontakt@permakultur.dk, hvor du også er velkommen til at sende eventuelle kommentarer eller spørgsmål til bestyrelsen.

Grønne Venners Træf
Generalforsamlingen blev holdt på Avnø Højskole mellem Vordingborg og Næstved til De grønne Venners Træf, hvor LØS (Landsforeningen for ØkoSamfund) og LØB (Landsforeningen for Økologisk Byggeri) deltog. Det var spændende at møde de andre foreninger, og i bestyrelsen mener vi, at samarbejde mellem de grønne foreninger er en fordel for alle, og vi håber at vi kan styrke samarbejdet endnu fremover. Dorte Fløjgaard er vores kontaktperson til De Grønne Venner.

Kommunikation
Som alle forhåbentlig har bemærket, så har vi fået en ny og lækker hjemmeside. Vi har også skiftet domæne, så vores primære domæne er permakultur.dk. Vi ejer stadig det gamle domæne, permakultur-danmark.dk, som nu peger på det nye.

Det har været et stort arbejde at komme i hus med siden, men nu er vi ved at have løst de sidste børnesygdomme. Du er meget velkommen til at skrive til os, hvis du falder over fejl eller mangler noget, så kigger vi på det så hurtigt vi kan.
Skriv til kontakt@permakultur.dk

Som de fleste nok har bemærket, så har vi endnu ikke udsendt et magasin for 2022. Det beklager vi naturligvis. Foreningen har overtaget bladet fra Mira og Esben, som har stået for det i mange år, og det er først nu, vi har ressourcer til at tage os af det.
Vi satser på at vores første nye blad udkommer i oktober.

Mere sociokrati
Som nævnt ovenfor har vi fået en dattergruppe for People Care/Sociokrati, og de arbejder især med at styrke sociokrati og organiseringen i foreningen. Vi har til alle bestyrelsesmøder indført sociokratisk styring og et sociokratisk mødedokument. Det betyder blandt andet at alle årets referater er samlet i et fortløbende dokument, med det seneste møde forrest. Efter hvert møde bliver referatet på hjemmesiden opdateret. Du kan se referatet her.

Hver dattergruppe arbejder selvstændigt inden for sit område og inden for det mandat, der er givet af modercirklen (bestyrelsen) og en cirkelleder fra hver dattergruppe deltager i bestyrelsesmøder. På den måde sikrer vi, at informationen flyder frem og tilbage, samtidig med at tunge bureaukratiske arbejdsgange ikke hindrer fremdrift og suger energi ud af arbejdet. Alle medlemmer er velkommen i en dattergruppe. I vil blive modtaget med åbne arme.
Du kan læse mere om sociokrati i bladet, som kommer til oktober.

Kurser, åbne møde og events
Som altid udbyder flere medlemmer diverse kurser og events. Du kan altid følge med i kalenderen på hjemmesiden, hvor alle medlemmer kan oploade eller få oploaded deres permakultur-arrangementer. Hvis du løbende har behov for at oploade arrangementer kan du anmode om at få et login. Hvis de kun sker sjældent oploader webmaster det for dig – skriv til kontakt@permakultur.dk

LAND center udviklingsworkshop på Mikrogaarden
Mandag den 26. september kl. 16-19 og mandag den 10. oktober inviterer LAND-dattergruppen til LAND-udviklingsworkshops. Vi skal udvikle LAND-netværket og alle som har lyst er velkommen.
Læs mere her

Permakultur Livsstil 23-25 september
På kurset tager vi udgangspunkt i Kattekærhus på Orø, som er et LAND center med høj grad af selvforsyning og på størrelse med en villahave. Skovhaven fylder meget sammen med køkkenhaven, hønsene, arbejdsområder og huggeplads. Permakulturens vægt på helhed, etik, principper og gældfrihed danner den værdimæssige ramme om livsstilen, mens det organisk renoverede hus danner den fysiske ramme. Kurset vil være en blanding af teori og praksis med udgangspunkt i det levede eksempel. Målet er at give inspiration til selv at komme i gang eller videre med at designe din egen permakultur livsstil.
Læs mere her

Følg med i kalenderen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies hjælper os med at levere vores services og hjælpe dig rundt på siden. Ved at klikke acceptér, godkender du vores brug af cookies.
Læs mere i vores persondata og cookiepolitik